Handicap

Dyst mod dig selv og dine ro-kammerater!

Ved handicap forstås, at man ror mod sin egen bedste tid og får point efter, hvor meget man forbedrer sig fra gang til gang.

Handicap-roning foregår hver onsdag kl 19:00 i sommersæsonen, kun afbrudt af sommerferien.

Handicap er et kajak-kapløb for alle, der bedst beskrives som roning med golf-handicap!

Distancen er på 5km med start ud for klubben og der roes to omgange på en 2,5km rundbane. Således kommer man forbi klubben ved start, midtvejs og i mål. Det giver lidt at se på for eventuelle tilskuere og gør det nemt for tidtagerholdet.

De langsomste starter først, de hurtigste sidst. Alle fordelt ud fra deres seneste tidtagning således at alle i teorien kommer i mål på samme tid. På den måde er man godt motiveret undervejs til at forsøge at indhente dem som ligger lige foran een, eller at undgå at blive hentet bagfra.

Alle kan være med – også begyndere. Ofte er det en begynder som vinder sæsonen, for det er den roer som forbedrer sig mest over en sæson og derved får flest point som vinder handicap-pokalen.

Handicap-løbene er til stor underholdning både for de deltagende, for tilskuere og tidtagere idet de vittige kommentarer og godmodige drillerier blander sig med skumsprøjtet fra pagajerne undervejs.

Efter handicap-løbet tænder vi grillen og hygger med fællesspisning og kaffe/te på kanden.

Er du ny i klubben er dette også en god aften at møde de øvrige medlemmer idet onsdag aften også er den officielle klubaften.