For begyndere

Hvordan kommer du i gang med at ro kajak?

I ”Kano og Kajakklubben Gudenaa” afholdes hvert år begynderkurser af ca. en uges varighed. Vi forsøger at lægge kurserne i forsommeren, så vandet er lidt varmt og man stadig kan nå at få roet i løbet af året. Kurset er tilpasset klubben og det rovand, der er i og omkring Randers, dvs. å og fjord.

Begynderkurserne er tilpasset personer over 18 år. Er du under 18 år vil du blive placeret på vores børne- eller ungdomshold, så du kan komme til at ro med nogle på din egen alder.

Kurset koster 1.500 kr., der betales forud for kurset.

Inden for kajaksporten er der mange forskellige kajaktyper. I ”Gudenaa” roes der i ”turkajakker”, dvs. kajakker, der både er lette at ro og stabile. Du kan dog godt forvente, at du falder i vandet, – derfor er det også et krav, at du kan svømme 600 meter. Roere med IPP-bevis til havkajak, skal også gennemføre et begynderkursus.

Man bliver naturligvis ikke en erfaren roer på en uge, men man får fornemmelsen af kajakken og rovandet og mod til selv at kaste sig ud i at ro en tur. Det kan virke svært den første gang, man skal ud efter kurset, eller hvis man har holdt en pause. Det er derfor en god idé, at du laver aftaler med dine medkursister, så I kommer ud at ro. Som et alternativ arrangerer klubben i sommerperioden fællesroning, hvor der ofte vil være en erfaren roer at følges med.

”Kano og Kajakklubben Gudenaa” er en klub der baserer sig på frivilligt arbejde. Du opfordres derfor til at deltage aktivt i dette arbejde. Hvis alle tager en tørn, bliver det sjovt og hyggeligt, og måske man kan lære en ny ro-makker at kende.

Krav for at komme på begynderkurset er:

    • At du kan svømme 600 m.
    • At du ikke har en sygdom, der kan medføre lammelser eller bevidsthedstab, er dette tilfældet bør du i samråd med egen læge afklare, om det er forsvarligt at færdes i kajak.

Se vores begynderfolder og kursusprogram i nedenstående link.
Læs mere her: Begynderfolder

Har du spørgsmål eller ønsker du at komme på kursus, kan du altid kontakte begynderudvalget (find kontankt info her).

Hans Martin
mail: begynder.kajak@gmail.com

Efter gennemført begynderkursus kan du melde dig ind i klubben her (du betaler kun for de resterende måneder af året): Indmeldelse

Eksempel på prisen for indmelselse (med kontingentsatser 2024)