Om kajakroning

Kajakroning er for alle!

Kort fortalt findes der tre typer af kajakker: turkajak, kapkajak og havkajak. I Kajakklubben Gudenaa  ror vi turkajak og kapkajak.

Havkajakken er designet til at ro på havet (eller på Fjorden, hvorfor vi henviser til havkajakklubber hvis man ønsker at ro havkajak). Turkajakken passer rigtigt godt til Gudenåen og kapkajakken er en rendyrket konkurrencebåd. Derudover findes der 2-mands kajakker og endda 4-mands kajakker, som begge er utroligt sjove og udfordrende at ro i.

Nogle ror kajak for at komme ud i den friske luft og nyde naturen med alt, hvad den har at byde på af dyreliv osv.

Her er det naturen som er i fokus fremfor tempoet, men alligevel får man god motion undervejs.

Motionisten ønsker måske et lidt højere tempo og vil gerne kunne mærke, at man får noget træning ud af kajakturen.

Den ivrige motionist bruger kajakken som et træningsredskab og tager gerne med til et par kajakløb hvert år.

Kap-roerne træner mere planlagt idet, det netop er deltagelse i konkurrencer som er målet.

Man kan altså bruge kajakken lige som man har lyst og tid til. Man kan ro kajak i næsten alt slags vejr, også om vinteren.

Kajakroning er derfor en meget fleksibel sport og man kan ro alene eller sammen med andre og lige så kort eller langt som man ønsker det på hver tur.

I “Gudenaa” er der plads til alle typer roere og vi er pænt fordelt udover ovennævnte typer af kajakroere. Mange vælger at mødes en eller to gange om ugen. Andre har sin faste romakker og igen er der de faste fællesroninger om lørdagen, hvor man mødes og aftaler turen på selve dagen.

Det er meget nemt at komme igang med kajakroning, mere krævende er det at få en rigtig god teknik og fart i båden, hvis det er det man ønsker sig. I klubben har vi dog nogle dygtige uddannede instruktører, som kan hjælpe med at pudse teknikken af, på det niveau, hvor man nu engang befinder sig.

Man kunne tro at kajaksport er en individuel sport, hvor man er alene om alting. Faktisk er det stik modsat. Kajaksport er en meget social sport, hvor man møder andre hyggelige og glade mennesker og gerne deler de gode oplevelser som kajakken og naturen giver.

Se mere under “Aktiviteter” for info om, hvad “Gudenaa” kan tilbyde.